Om oss

Resarö Marina ligger strax utanför Vaxholm och är därmed den kanske mest centralt belägna marinan i Stockholms skärgård. Här möts farlederna in till Stockholm och här är havsbandet inom räckhåll. Med bil tar det 20 minuter från Roslagstull, med buss 30 minuter.

Resarövarvet startades under slutet av 1800-talet. En brand förstörde de gamla byggnaderna 1986. 1993 förvärvades varvet av de nuvarande ägarna.

De har varit polare sedan de var sju-åtta år gamla.

Lars Hesselberg, född 1965, började 1979 sommarjobba på Berglunds Varv på Resarö. Ägaren Sven Berglund hade ett genuint kunnande och var en pionjär inom propellerarbeten och reparationer.

Förutom med propellerarbeten och traditionellt varvsarbete började Lasse arbeta ihop med träbåtsbyggaren Jens Bäckhult. Jens började redan på 30-talet att bygga båtar och drev under 50- och 60-talen Blynäsvarvet i Vaxholm.
Efter gymnasiet och arbetet som lärling hos Sven Berglund och Jens Bäckhult startade Lasse eget företag 1984, Hesselbergs Båtservice, med inriktning på reparationer, renoveringar och ombyggnader av träbåtar. Dessutom ansvarade Lasse för torr- och sjösättningarna på Berglunds varv.

Sven Johansson, född 1966, är 3:e generationen inom varvsbranschen. Hans farfar startade Björnhammarvarvet, som ligger vid Svinninge, strax innanför Resarö. Svens pappa Hasse Johansson drev sedan varvet vidare fram till i början av 80-talet då varvet såldes och familjen flyttade till Loftahammar, 5 mil norr om Västervik. Där köptes Loftahammar Marincenter, som familjen idag har byggt upp till en toppmodern marina. Familjen Johansson var också med och startade och drev en tid Blå Kustens Marina, gästhamnen i Västervik.

1990 flyttade Sven från Loftahammar till Vaxholm för att bedriva varvsverksamhet tillsammans med Lars Hesselberg.

Resarö Marina AB

Telefon: 08-541 791 11
E-post: resaromarina(at)telia.com
Sjöviksvägen 3, 185 94 Vaxholm
Öppettider: Vardagar 8.00 – 16.30    Please prove you are human by selecting the star.

    Våra serviceföretag & partners

    Specialfrakt i Åkersberga AB

    Uffe Johansson 070-6595858